ارتفاع تزریق گاز آرگون شیشه دو جداره

شیشه های دوجداره از ساختار خاصی متشکل شده است که از دو لایه شیشه تشکیل شده است که این دو لایه در دو طرف یک فریم فی (اسپیسر) قرار گرفته اند. بین دو شیشه، فضایی قرار دارد که آن را با گاز یا هوایی پر کرده اند و هیچگونه ارتباط با فضای بیرونی ندارد به بیان دیگر محبوس شده است. ( بر عکس تصور غلطی که بین دولایه شیشه خلاء می باشد.) طبیعی است که فشار هوا یا گاز داخل شیشه دوجداره ، بافرض ثابت بودن دما، دقیقا برابر است با فشار هوای محیطی که شیشه دوجداره در آنجا تولید شده است.

در صورتی که شیشه دوجداره در محلی نصب گردد که به علت اختلاف ارتفاع، فشار هوا در آن متفاوت باشد آنگاه امکان دارد در ظاهر شیشه مشکلاتی به وجود آید همچنین امکان آسیب به استحکام و دوام محصول نیز وجود دارد که در اینجا قصد داریم به علت این موضوع پرداخته و به روش های مقابله با آن نیز بپردازیم:

فشار جو:

فشار هوا (جو) نیرویی می باشد که در هر نقطه بر حسب وزن ستونی از هوا که در بالای آن نقطه وجود دارد، بر سطح وارد می شود. میزان فشاری که در سطح آب ها و دریای آزاد قرار دارد حدود ۱ کیلوگرم در سانتی مربع می باشد. در صورتی که ارتفاع سطح زمین بیشتر گردد، با توجه به کاسته شدن ارتفاع ستون هوای قرار گرفته در بالای سطح، فشار جو نیز کمتر می شود.

فشارسنج (بارو متر جیوه ای) ابزاری می باشد که به وسیله ی آن فشار هوا سنجیده می شود و واحد آن میلی بار می باشد. فشار هوای گرم در ظرف در بسته بیشتر می باشد به دلیل آن که دمای جنبش مولکولی با افزایش دما، افزایش پیدا کرده و برخورد آن با دیواره ی ظرف بیشتر می شود. (این حالت زمانی است که ظرف دربسته باشد و در حجم ثابتی قرار داشته باشد.) اما در صورتی که دما بیشتر شود آنگاه فشار هوا نیز کاهش می یابد. زیرا با افزایش دما تراکم مولکولی کم و تعداد ضربات کاهش می یابد.

جو زمین مخلوطی از گازهای متفاوت با نسبتهای مختلف (عمدتا نیتروژن واکسیژن )می باشد که گرداگرد زمین را فرا گرفته است . در حقیقت روی هر نقطه از زمین ستونی از هوا قرار گرفته است که وزن خود را به آن نقطه تحمیل می کند . در یک فضای آزاد نیروی وزن این ستون هوا را به فشار جو تعبیر می کنیم . طبیعی است که هر چه از سطح زمین بالاتر برویم از طول این ستون هوا کاسته می شود وطبیعتا وزن وفشار آن کاهش می یابد وبر عکس هر چه ارتفاع منطقه ای پائین تر باشد با استدلال مشابه می توان انتظار فشار بیشتر را داشت.

به عنوان یک شاخص پایه برای فشار جو ، سطح آزاد دریا در عرض جغرافیایی ۴۵ درجه به عنوان مبنا انتخاب شده است. در شرایط تعریف شده این مقدار فشار هوا تقریبا برابر با ۷۶۰ میلمتر جیوه یا ۱ اتمسفر ویا تقریبا ۱ بار می باشد.

برای آنکه بخواهید بزرگی این مقدار فشار را بدانید تنها باید بدانیم این مقدار معادل قرار دادن یک وزنه یک کیلوگرمی روی یک سطح یک سانتیمتر مربعی یا قرار دادن یک وزنه ۱۰ تنی روی سطحی به اندازه یک متر مربع می باشد.

حال سوالی که در اینجا مطرح است آن است که با وجود چنین فشاری، چگونه جسم شکننده ای مثل شیشه خرد و شکسته نمی شود.
فشار جو ساکن به علت سیال بودن هوا فشار هیدرواستاتیک است . به تعبیر ساده ترفشار جو فقط در جهت قائم و از بالا به پائین وارد نمی شود بلکه در تمامی جهات به اجسام نیرو وارد می کند وبرآیند این نیروها صفر است .


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها